Sınıflar boşaldı... Öğretmenler ek ders alacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıllarda sıkça eleştiri konusu olan, öğrencileri daha hayatlarının başında yalana alıştıran ve sağlık kurumlarını gereksiz şekilde meşgul eden bir uygulamayı değiştirmişti. Buna göre lise son sınıf öğrencisinin velisinin başvuru üzerine "beyan edilecek süre" de özürlü devamsızlıktan sayılacaktır. Herkesin birbirini kandırdığı bir ortamı değiştiren bu yeni uygulama, geçen hafta etkisini göstermeye başladı. Lise son sınıflar boşaldı. Peki bu halde öğretmenler ek ders alabilicek mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2009 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen ay içinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğin 40'inci maddesi 2'nci fıkrasının (c) bendinde belirtilen özürlerin yanı sıra öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması hâlinde beyan edeceği sürenin de özürlü devamsızlıktan sayılması için genelge göndermişti.

Bu Bağlamda okullarda öğrencilerin büyük bir çoğunluğu genelge ile verilen bu hakkı kullanma yolunu seçti ve okullarda sınıflar boşaldı.

Burada; öğrencilerin derse gelmemeleri nedeniyle öğretmene ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği konusu gündeme gelmektedir.

Öğretmen sınıfa girdiğinde öğrenci ile karşılaşmadığından ders defterine ?öğrenci olmadığından ders yapılamamıştır? ibaresini yazarak defteri imzalayacaktır.

Öğretmenin kendi inisiyatifi dışında olan bu durum karşısında ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Bakanlığın Öğrenci devamsızlığı nedeniyle ders yapılamayan durumlar ve benzeri durumlar ile ilgili olarak; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ?Okulda bulunma zorunluluğu? başlıklı 18.maddesi; ?İlköğretim okullarında yöneticilerin veya hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilen resim-iş, müzik, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmaları ve bu saatlerde okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmaları hâlinde, verilen bu görevler ek ders görevinden sayılır.? maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dair bir görüş yazısı yayınlaması yerinde olacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber